Home

23/12/2021

Klokkenluiders : het NEIWA-netwerk roept op om omzetting van de richtlijn te voltooien

NEIWA, het netwerk van Europese overheden op het gebied van klokkenluiden roept de Europese lidstaten op om de omzetting van de Europese klokkenluidersrichtlijn zo snel mogelijk om te zetten. In de tussentijd kunnen klokkenluiders die werken voor de federale overheid uitgaan van de bepalingen van de richtijn die een directe werking hebben.

lees meer
20/12/2021

Kantoren gesloten tijdens de eindejaarsperiode

Onze diensten zijn gesloten van vrijdag 24 december om 12u30 tot en met zondag 2 januari. We wensen u prettige feesten en een gelukkig nieuwjaar. In 2022 vieren we ons 25-jarig bestaan. Ons team staat meer dan ooit tot uw dienst!

 

lees meer
09/12/2021

[Opinie] Is België klaar voor een speak-up cultuur?

Op 9 december is het de internationale dag tegen corruptie. Het Centrum Integriteit van de federale Ombudsman onderzoekt meldingen van fraude binnen de federale administratie en beschermt de ambtenaren klokkenluiders. De omzetting van de EU-richtlijn is een kans om de klokkenluiders beter te beschermen. Het is hoog tijd voor een speak-up cultuur!

lees meer
21/10/2021

Phishing: Is het bericht dat ik ontving écht afkomstig van een overheidsdienst?

Steeds vaker sturen cybercriminelen valse berichten in naam van overheidsdiensten met wie de burger regelmatig in contact komt. Het gaat dan bijvoorbeeld om de FOD Financiën, de website www.verkeersboetes.be van de FOD Justitie of de app Itsme. Velen van u vragen ons of een bepaalde e-mail of sms die u ontving, écht afkomstig is van een overheidsdienst. Hoe herkent u een poging tot fraude?

lees meer
19/10/2021

U dacht recht te hebben op een gratis PCR-test maar moest toch betalen? Vraag de terugbetaling aan bij uw ziekenfonds

Velen onder u contacteerden ons de laatste weken met een vraag of klacht over een PCR-test. U dacht recht te hebben op een gratis test maar moest de test toch betalen of kreeg later een factuur voor de test. U wilde weten hoe u de terugbetaling kon aanvragen. U kunt nu terecht bij uw ziekenfonds.

lees meer