Van 22 juli tem 14 augustus zijn we enkel 's morgens van 9u tot 12u30 telefonisch bereikbaar.  
 

Home

15/07/2020

Focus op een oplossing : een visum voor een spoedoperatie

Esther, een jonge vrouw uit Kameroen die lijdt aan een hersenaneurysma, wil naar België komen voor een spoedoperatie. Maar tijdens de coronacrisis zijn de grenzen gesloten en zijn enkel essentiële verplaatsingen toegelaten. Esthers leven hangt af van deze operatie. Is de reis die ze wil maken essentieel? Voor de federale Ombudsman kan daar geen twijfel over bestaan.

lees meer
07/07/2020

David Baele start als nieuwe Nederlandstalige federale ombudsman

Op 7 juli legde David Baele de eed af als federaal ombudsman. Hij begint aan een mandaat van 6 jaar en volgt daarmee Guido Herman op.

lees meer
02/07/2020

10 aanbevelingen om klokkenluiders maximaal te beschermen

Een twintigtal Europese publieke instellingen die de opdracht hebben om toe te zien op de integriteit en goed bestuur binnen de overheidsdiensten hebben 10 aanbevelingen klaar voor de parlementen en regeringen in Europa. De doelstelling : klokkenluiders maximaal beschermen. De federale Ombudsman, die misbruik en fraude binnen de Belgische federale overheid onderzoekt, onderschrijft de aanbevelingen.  

lees meer
25/06/2020

Corona: Burgers vinden ook houvast bij de federale Ombudsman

Door de coronacrisis zoeken vele burgers naar antwoorden. Dat zorgde voor een toevloed aan vragen bij federale administraties. De burgers zochten ook houvast bij de federale Ombudsman. In april en mei hadden 4 op 10 van de klachten rechtstreeks of onrechtstreeks te maken met Corona.

lees meer
12/06/2020

Coronavirus : kantoren en permanenties federale Ombudsman heropenen op 15 juni

Vanaf maandag 15 juni kunt u opnieuw een afspraak maken in onze kantoren en permanenties om een medewerker van de federale Ombudsman te ontmoeten. Onze kantoren in Brussel en onze permanenties in uw buurt openen opnieuw voor het publiek. We hebben de nodige maatregelen genomen voor uw gezondheid en die van onze medewerkers. Een ontmoeting kan enkel op afspraak. Hoe u een afspraak maakt, leest u hierna. 

lees meer