U dacht recht te hebben op een gratis PCR-test maar moest toch betalen? Vraag de terugbetaling aan bij uw ziekenfonds

vrouw plaatst PCR test in proefbuis

Velen onder u contacteerden ons de laatste weken met een vraag of klacht over een PCR-test. U dacht recht te hebben op een gratis test maar moest de test toch betalen of kreeg later een factuur voor de test. U wilde weten hoe u de terugbetaling kon aanvragen. U kunt nu terecht bij uw ziekenfonds.

Hoe vraagt u de terugbetaling aan?

Op de website van het RIZIV vindt u alle informatie terug over wie recht heeft op de terugbetaling en hoe u de terugbetaling aanvraagt.

Hebt u een dossier bij de federale Ombudsman?

Tot nu toe had de federale regering geen instantie aangeduid waar  burgers terecht konden om een terugbetaling van een PCR- test aan te vragen. Velen van u contacteerden ons.

Op basis van uw vragen en klachten hebben we de federale regering gevraagd hier duidelijkheid in te scheppen. Zij vond een oplossing met het RIZIV en de ziekenfondsen.

Nu het duidelijk is dat u zich tot uw ziekenfonds moet richten om een terugbetaling aan te vragen, zullen wij uw dossier bij ons over de terugbetaling van de PCR-testen afsluiten. U ontvangt hiervan persoonlijk een bericht per brief of e-mail.

Een andere vraag of een klacht?

Hebt u nog een vraag, een ander probleem of wil u een klacht indienen, dan kunt u ons contacteren.

gepost op: 19/10/2021